Bondgenoten

In de ogen van een seriepester ben je ‘voor’ of ‘tegen’ haar. Wie zijn de Bondgenoten?

(waar ‘zij’ staat kan ook ‘hij’ gelezen worden)
bondgenoten van een pester in het gezinBondgenoten zijn gezinsleden ( of op het werk: collega’s ) die zich er niet van bewust zijn dat zij als bondgenoot worden gebruikt. Zij zijn doorgaans (innerlijk) beschaafd, vertrouwend, vergevingsgezind en eerlijk. Hun vertrouwen maakt hen als was in de handen van de Gezins- Seriepester (GSP) en ontvankelijk voor haar propaganda.

Met verleiding en misleiding wordt de loyaliteit van bondgenoten afgedwongen.

Met charme, valse complimenten, gunsten en schermend met ‘familie-eer’ wint de GSP sympathie van de gezinsleden. Zo promoveert zij hen tot Bondgenoot. Tegelijkertijd overlaadt de GSP hen heel subtiel en onophoudelijk met valse informatie over het Doelwit. Geleidelijk ontstaan hiermee ‘filters’ waardoor de Bondgenoten hun ervaringen met het Doelwit beleven. Feitelijk is de GSP het Hoofddoelwit aan het ‘framen’.

Bondgenoten en doelwit(ten) van elkaar vervreemden, levenslang en 24-7

Door vanaf de kindertijd stelselmatig leugens te plaatsen in onschuldige conversaties, vertekent de GSP doelbewust het beeld dat Bondgenoten van het Hoofddoelwit hebben. Bondgenoten groeien op met observaties dat het Doelwit bijvoorbeeld grappig of lief, charmant, voorkomend, levendig, een dromer, verlegen, fantasievol, creatief, intelligent of autonoom is. Door de filters bekeken, kan dit net zo goed geduid worden als onvolwassen, onbetrouwbaar, berekenend, roekeloos, sociaal onbekwaam, nalatig, bang, onrealistisch onvoorspelbaar, arrogant en ontrouw. Deze uiterst effectieve vergiftiging van de geest blijft onzichtbaar voor alle partijen (behalve de GSP – en haar Pleitbezorger) en is daarom nauwelijks aan te kaarten, laat staan te weerleggen.

Het effect van de propaganda.

Wanneer de ouder wordende Bondgenoten drukker worden met hun volwassen levens, is het voor de GSP nog eenvoudiger te manipuleren. Informatie wordt of kan niet meer worden gecheckt. Tegen de tijd dat het Doelwit zich bewust wordt van de laster die haar relaties met gezinsleden beïnvloedt, en zichzelf begint te verdedigen, wordt elk protest door de filters, die jarenlang zorgvuldig zijn aangebracht, ontvangen. Bondgenoten zien het beeld bevestigd wat hen (van kinds af aan) is opgedrongen: het Hoofddoelwit is ‘onvolwassen’, ‘opstandig’, ‘onvoorspelbaar’, ‘gek’, ‘destructief’, ‘jaloers’, ‘rancuneus’, ‘ondankbaar’, ‘afvallig’, ‘sociaal onbekwaam’, ‘labiel’, ‘hysterisch’, etc.

Rookgordijnen.

Zodra er toch lastige vragen worden gesteld, zal de GSP uit de poule van Bondgenoten een secundair Doelwit kiezen om aandacht af te leiden. De GSP is immers meester in het optrekken van rookgordijnen. Doordat de Bondgenoten zich niet kunnen voorstellen, en ook niet vermoeden, dat achter de daden van de GSP gewetenloosheid schuilt, kan de GSP moeiteloos aansprakelijkheid ontlopen. Dit blijft zo gedurende een lange periode en mogelijk voor altijd.

Dit alles resulteert vaak in een Familiebreuk

Profiel Gezins- Seriepester

copyright © Flourishh 2014 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pesten en Psychopathie